Informacije, savjeti i upute

Zašto USpretinac
Kako radimo

Unos USpretinac adrese u online trgovinama
Obrada pošiljki i dostava
Dobro je znati
Mjere i alati
Upute za korisnike

Aktualno

Official PayPal Seal

Nudimo Vam mogućnost plaćanja PAyPal-om posebno namijenjenu narudžbi tipa “KUPI ZA MENE”. Sve što do sada niste mogli kupiti online jer ne posjedujete odgovarajuću kreditnu karticu ili iz nekog drugog razloga, sada možete nabaviti tako što ćemo mi obaviti kupovinu za Vas.

Postupak je jednostavan, slično kao i kod svake narudžbe obrade, možete nam se javiti emailom ili izaberete u vrsti narudžbe tip "KUPI ZA MENE", zatim u poruci za administratora unesete svoju narudžbu. Nakon provjere i obračuna troškova, emailom Vam šaljemo link sa zahtjevom za uplatu preko PayPal-a u ukupnom iznosu. Nakon što smo zaprimili uplatu obavit ćemo kupovinu za Vas.

NIJE POTREBNO IMATI POSEBNO OTVOREN PAYPAL RAČUN. Na PAYPAL se može plaćati i kreditnom karticom uobičajeno kao i kod svih drugih internet plaćanja kreditnim karticama (birate način uplate prilikom plaćanja).Jednostavno i brzo a obavijest o Vašoj uplati dobivamo trenutno emailom.

Zašto USpretinac

Često ste radi povoljnije cijene ili zato što se proizvod ne može nabaviti u državi u kojoj živite, poželjeli kupiti ga preko neke od američkih online trgovina. No, niste mogli, jer trgovina ne isporučuje taj proizvod na Vašu adresu i traže Vas da im navedete adresu unutar USA. Nadalje, neke online trgovine ne nude mogućnost izbora službe dostave, pa dostava do Vas može biti jako skupa.

USpretinac Vam daje mogućnost da unajmite adresu i Vaš pretinac u SAD-u koju koristite kao adresu isporuke u online trgovinama, a mi Vaše pošiljke šaljemo na Vašu adresu u preko povoljne USPS službe dostave ili po vašem izboru. Naša usluga najma pretinca u Americi je namijenjena za sve korisnike koji to žele, te je znatno jeftinija i povoljnija od sličnih međunarodnih posredničkih servisa, a to Vam i omogućava lakšu i uspješniju komunikaciju.

Kako radimo

Kada Vaši paketi stignu na USpretinac skladište u Americi, razvrstavamo ih prema Vašem imenu i broju pretinca. Za svaki pojedinačni paket, javit ćemo Vam odmah po primitku, tako se možete odlučiti da li da ga odmah pošaljemo Vama ili da ih prepakiramo (više paketa u jedan, ili jedan u više). Robu sa našeg skladišta u Americi šaljemo direktno na Vašu adresu u koju ste unijeli u Vašem profilu ili na neku drugu adresu koju zatražite za pojedine pošiljke.

Ako se odlučite za jednokratni najam pretinca dobivate adresu sa privremenim brojem pretinca samo za jednu online kupovinu. Godišnjim najmom pretinca, dobivate stalni broj pretinca koji možete koristiti u trajanju od godine tj. 365 dana i tom prilikom izvršiti neograničen broj online kupovina sa adresom isporuke na USpretinac.

Unos USpretinac adrese i pretinca u online trgovinama

Forme za popunjavanje adrese isporuke (shipping address) u online trgovinama uglavnom izgledaju kao u ovom primjeru, važno je da u ime primatelja unesete Vaše ime i prezime.

                         full name .................:  Vaše ime i prezime
                         address 1.................:  USPRETINAC
                         address 2.................:  ????
                         city..........................:    ????
                         state........................:   IL  (Illinois)
                         zip code...................:  
                         country.................... :   USA  (United States)
                         phone.......................:   773-880-????
???? => Kada unajmite pretinac, email porukom dobit ćete točan broj ulice, pretinca i telefona koje unosite na mjestu ovih upitnika.

Neke online forme provjeravaju i očekuju drukčiju sintaksu unesene adrese, te javljaju greške i/ili predlažu korekcije. Ako predlažu proširenje zip koda sa još četiri znamenke, to prihvatite. Ako predlože da izbacite adress2, izaberite da ostane original kako ste Vi napisali ili unesite USPRETINAC u address1, a broj i naziv ulice u address2, ali isključivo na sljedeći način:
                         address 1.................:  USPRETINAC
                         address 2.................:  ????

Nakon što ste obavili online kupovinu sa adresom isporuke na USpretinac, molimo svakako nam proslijedite potvrdu narudžbe i kod za praćenje ("shipping information") koju ste dobili od internet trgovine na našu adresu info@uspretinac.com, tako da znamo kada i što možemo očekivati.

Obrada pošiljki i dostava

Naručivanje i plaćanje troškova obrade pošiljke i dostave je odvojeno od najma pretinca jer točne troškove nije moguće znati prije nego što Vaša pošiljka stigne na skladište USpretinac u USA. Nakon što je vaša pošiljka obrađena i spremna za slanje na Vašu adresu, izradit ćemo Vam ponudu koju ćete provjeriti, te potvrditi i platiti na isti način kao i narudžbe najma pretinca, nakon čega ćemo pošiljku poslati na Vašu adresu.

Cijene i obračun troškova obrade pošiljke

shipping boxKada jedna online narudžba sadrži više proizvoda, moguće je da ih online trgovina isporuči iz različitih skladišta u više paketa, također ako imate godišnji najam pretinca moguće je da imate više aktivnih pošiljki. U tom slučaju, po želji korisnika možemo pakete slati pojedinačno na adresu korisnika ili izvršiti konsolidaciju u jedan paket.
Također po želji korisnika, možemo jedan veći paket raspakirati u više manjih paketa i poslati ih na Vašu adresu (ili nekoliko adresa, kao obične ili poklon pošiljke), u ovom slučaju naplaćuje se trošak obrade po svakom poslanom paketu, a ne konsolidacija.
Trošak obrade pošiljke i konsolidacije ne ovisi o broju proizvoda u Vašim pošiljkama već o broju poslanih/konsolidiranih paketa.
U slučaju nepredviđenih i neizbježnih dodatnih troškova nastalih zbog prirode, sadržaja ili dimenzija pošiljke, naplaćujemo te troškove.

Pošiljke većih dimenzija i težine iznad 20 lbs, obračunavamo troškove za dodatno rukovanje.Detalji u cjeniku.

Slanje i dostava na Vašu adresu

Shipping to CroatiaUSpretinac Vaše pošiljke šalje sa skladišta u Americi direktno na Vašu adresu. Ako ne zatražite drukčije, USpretinac koristi najpovoljniji način dostave do Vaše adrese a to je američka pošta USPS (United State Postal Service).USpretinac koristi najjeftiniji način dostave a to je First-Class Mail® International Parcel ili Priority Mail® International. Pošiljke su ovom slučaju neosigurane i ne daju mogućnost potraživanja nadoknade vrijednosti u slučaju gubitka niti mogućnost praćenja statusa pošiljke, osim provjere da je pošiljka preuzeta od strane USPS-a putem broja koji dobijete email-om, nakon što je pošiljka poslana na dostavu. U slučaju da imate bilo kakvih zahtjeva o dostavi pošiljke kao što je brži način dostave ili nešto slično, potrebno je kontaktirati nas unaprijed putem obrasca za narudžbu obrade ili emailom. USPS nudi i Express Mail® International koji Vam daje mogućnost brže dostave,osiguranja pošiljke prema vrijednosti i u slučaju gubitka pošiljke mogućnost nadoknade vrijednosti, te praćenje statusa pošiljke sve do dostave na Vašu adresu. Sve informacije i dodatne mogućnosti možete provjeriti na stranicama usps.com.
Cijena dostave ovisi o težini i dimenzijama pošiljke, USpretinac ih naplaćuje bez dodatne provizije, točno prema cijeni dostavne službe. Cijene možete provjeriti na pakiranju kada zaprimite pošiljku. Cjenik USPS dostavne službe možete pogledati na USPS internet stranicama (izaberite "Croatia" kao destinaciju), za otvaranje kliknite ovdje. Ukoliko se radi o paketima većih dimenzija, cijenu i mogućnost dostave možete provjeriti na istim stranicama usps-a ili nam pošaljite upit emailom.

Dobro je znati

Svakako se dobro informirajte prije naručivanja stvari i predmeta za koje niste sigurni da ćete ih uopće moći uvesti u državu u kojoj živite, da li je potrebna uvozna dozvola, dodatna dokumentacija, visina carine itd. Informirajte se na stranicama www.carina.hr ili na stranicama carine u državi u kojoj živite (za postupak carinjenja u HR poštanskih pošiljaka kliknite ovdje).

Posebnu pozornost obratite na sljedeće stvari koje su zabranjene za uvoz odnosno izvoz iz USA:

-tekuće i zapaljive stvari (boje, ulja, upaljači, parfemi, lakovi za nokte)
-ambalaža pod pritiskom (lak za kosu, pjena za brijanje, ili bilo koja druga ambalaža pod pritiskom)
-opasni materijali (šibice, kemikalije, eksploziv, pirotehnika....)
-oružje bilo koje vrste: policijsko, vojno, taktička oprema bilo koje vrste, streljivo, noževi, mačevi, pištolji i njegovi dijelovi i dodaci, nadzorna oprema itd.
-poljoprivredni produkti bilo koje vrste (duhan, sjemenje, biljke....)
-kava
-hrana
-životinje i produkti od životinjske kože (krzno)
-alkohol
-poštanske marke, kovanice, nakit, drago kamenje i drugi kolekcionarski materijali
-kockarski alati i igre na sreću
-medicinski i veterinarski lijekovi
-pornografija

Mjere i alati

Kako su u američke mjerne jedinice drukčije od naših, ovdje možete naći pomoćne alate za konverziju funti (pounds) u kilograme i inča u centimetre. Ovi alati Vam mogu poslužiti za procjenu težine i dimenzija Vaših pošiljki ili inače kod kupovine. Više mogućnosti konverzije možete pronaći na internet stranicama www.metric-conversions.org. U ovim alatima u gornje polje unesite originalnu mjeru (sa točkom umjesto decimalnog zareza) i kliknite na "Convert".

Preračunavanje funti (pounds) u kilograme:

Pounds to Kilograms (lb to kg)
provided by www.metric-conversions.org

Preračunavanje inča (inch) u centimetre:

Inches to Centimeters (inches to cm)

provided by www.metric-conversions.org


Upute za korištenje USpretinac.com stranica

Naručivanje i plaćanje USpretinac.com usluga možete u potpunosti izvoditi na ovim internet stranicama koje su organizirane na principu internet trgovine. Također, na USpretinac.com stranicama možete pratiti statuse Vaših transakcija i pošiljki. Za svaku promjena statusa dobivate i email poruku kako je to uobičajeno.

Registracija i prijava

Prije prvog korištenja usluga USpretinac.com potrebno je registrirati se i izabrati korisničko ime i lozinku, pri čemu unosite svoju adresu koja će se koristiti kao adresa isporuke Vaših pošiljki i kontakt podatke. Vašu lozinku, adresu i kontakt podatke možete kasnije promijeniti u bilo kojem trenutku. Nakon što ste postali registrirani korisnik, svaki put kada želite naručivati usluge od USpretinac.com ili pratiti statuse Vaših transakcija i pošiljki, prijavite se koristeći Vaše korisničko ime i lozinku.

Najam pretinca

Kliknite na odgovarajući link za jednokratni ili godišnji najam. Nakon što potvrdite narudžbu usluge najma, možete izabrati način plaćanja. Nakon što ste platili kreditnom karticom ili nakon što smo primili Vašu uplatu ako ste plaćali uplatnicom ili internet bankarstvom, poslat ćemo Vam email poruku sa Vašim brojem pretinca i točnom adresom skladišta USpretinac u Americi. Korisnici sa godišnjim najmom pretinca, mogu broj pretinca i adresu skladišta vidjeti u svakom trenutku na stranici "Moj profil".

Pregled usluga i pošiljki

Kada ste prijavljeni na USpretinac.com stranice imate mogućnost klika na link "Moje narudžbe" koji otvara stranicu sa pregledom narudžbi, gdje možete vidjeti sve Vaše narudžbe usluga i pošiljki sa statusom. Uz pojedine narudžbe u pregledu možete kliknuti na ikone za detaljan pregled, plaćanje ili označiti kao primljenu (ovisno o statusu). Ako imate aktivan broj pretinca, tj. kada ste obavili online kupovinu sa isporukom na USpretinac, možete kliknuti na "Narudžba obrade" gdje možete unijete posebne zahtjeve ili napomene u svezi Vaše pošiljke i provjeriti Vašu adresu. Ako ne otvorite narudžbu obrade otvorit će je naš administrator kada Vaša roba stigne na skladište i unijeti osnovne stavke obrade i dostave, također i poruke za Vas koje možete vidjeti u pregledu.

Plaćanje

             Našu uslugu možete platiti kreditnim karticama putem paypal sustava.

Plaćanje PAYPAL-om je jednostavno.Sami birate da li ćete platiti direktno sa svog paypal računa (ako ga imate) ili kreditnom karticom po izboru. Proces je jednostavan i brz a uplata je vidljiva i na raspolaganju je trenutno.

Nažalost plaćanje kreditnim karticama preko PBZ card-a korištenjem sigurnog sustava WSpay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu,nemamo više u ponudi.

                         

 0

Najam pretinca jednokratno

95,00 kn

Godišnji najam pretinca

365,00 kn